Kezdőknek

Ez a rész azoknak készült, akik azon gondolkodnak, hogy letegyék a hagyományos cigarettát, – de sok esetben ez nem megy egyik pillanatról a másikra- , illetve szeretnének valami kevésbé károst használni, vagy a cigit valamivel helyettesíteni.

Ha valaki elhatározta magát, akkor mire számítson…
Kezdjük azzal, hogy leszögezzük, itt is tapasztalunk egy “elvonási tünetet” , de ebben az esetben csak átszokásról beszélünk, ami jóval egyszerűbb. Ez első lépésnek egy jobb út a leszokás felé, mert könnyebb letenni egy elektromos cigit, mint egy hagyományos bagót, mert kiszámíthatóbb a bevitt nikotin mennyisége. A hagyományos cigi hirtelen megvonása idegeskedéssel, folyamatos hiány- és éhségérzettel, hízással járhat. Ez egyfajta kompromisszum, az egészséged, és a környezeted érdekében.

Az átszokás körülbelül 1-2 hónapot vesz igénybe, ilyenkor azt tapasztalod, hogy többet e-cigizel, mintha hagyományosat szívnál, továbbá sokaknál köhögést idéz elő 1-2 hétig, de ez csupán azért van, mert a vízgőz felszakítja a lerakódott kátrányt a tüdőben.

Mi kell ahhoz, hogy e-cigarettát tudj használni?

Rengeteg kategóriájú készüléket találsz a piacon, de kezdőknek mindenképp a cserélhető porlasztós verziót ajánlom (integrált porlasztós).

Az e-cigi főbb komponensei, és alkatrész megnevezései:

MOD

Az elektromos cigaretta központi eleme a MOD. Ezen tudjuk vezérelni a teljesítményleadást ha van rá lehetőség. Tudunk hagyományos watt szám alapján, vagy hőmérséklet szerint is szabályozni, vagy akár előfűtést is beállíthatunk. Ha okosabb eszközt vásárolunk, vissza tudjuk nézni az addigi használatot másodpercre, vagy “PUFF” számra vetítve.

Bővebb információ a MOD beállításaihoz kattints ide

 

 

TANK

Az e-ciginek az a része, amelyben az e-liquid tárolódik, továbbá ez végzi a munkát. Konkrétan a porlasztó, de a tank eleméhez tartozik. Ebben a rendszerben az integrált porlasztó kopó alkatrésznek számít, amely élettartama 1 héttől, egészen 6 hónapig is tarthat, fajtától és használattól függően.

Bővebb információ a TANK típusokról kattints ide
A PORLASZTÓK fajtáiról, és kompatibilitásokról kattints ide

 

 

AKKUMULÁTOR

Az akkumulátor adja az áramot a működéshez. A kivehető verziók általában 18650-es típusúak, de előfordul 21700-as is. Általánosságban elmondható, hogy minél nagyobb az akkumulátor kapacitása, [mAh] annál kisebb az áramleadási teljesítménye. Pl.: Egy Sony VC7-es akksi 3500 mAh max teljesítménye 135 Watt körülbelül. (a teszt egy 3 aksis Eleaf Triaval történt)

 

 

Kombinációk

A MOD a TANK, és az AKKUMULÁTOR nem mindig van jelen külön leválasztható komponensként. A MOD-ban, az AKKUMULÁTOR gyakran “beépített”, vagy a TANK, és a MOD van egybe (RDTA). De előfordul olyan is, hogy mindhárom (iJustX). Mindnek van előnye, és hátránya is, de takaríthatóság, és csere miatt az a legjobb, ha mindhárom külön-külön leválasztható egymásról.

 

 

E-LIQUID

Ez az elektromos cigaretta üzemagyaga, ez az a folyadék, amit a szerkezet elporlaszt, és gőzzé alakít füstöt imitálva. 4 komponense van a Propilén Glikol, a Vegetable Glikol (növényi glicerin), aroma, és ugyan opcionális, de a nikotin.
A PG az íz kiemelésért felelős, állaga híg, víz jellegű, míg a VG a gőz mennyiségért felelős, ami sűrű mézállagú. 70-30, vagy 30-70 közötti az optimális keverési arányának határa. Az ezen kívüli terjedelmek PG többlet esetén túl folyékony, ami szivárgáshoz vezet, míg a VG többlet esetén túl sűrű válik a keverék, ami a porlasztó élettartamát csökkenti.

Az aroma adja a tényleges ízt az egészhez, amelynek lehetősége végtelen. A dohányíztől kezdve a gyümölcsízen keresztül, az energiaitalon át.

A nikotin mg/ml arányban van feltüntetve. A nikotinmennyiség arányosítása nem összekeverendő a hagyományos cigijével: itt a 3mg-os az enyhe, 6mg-os a közepes, a 12 erős, 18 nagyon erős. Viszont különböző ízesítésű folyadékok befolyásolhatják az erősségérzetet.

A folyadék a rendszer legérzékenyebb pontja, ugyanis nehéz megtalálni a számunkra legmegfelelőbb ízt.

Bővebb információ a kezdő e-cigiseknek, kattints ide


Eleaf eredetiség ellenőrzéshez intsrukció

Két fajta hamisítási ellenőrző matrica van az Eleaf termék palettán. A “kaparós” , és a “matrica lehúzós” verzió. A használati útmutató a lenti képen látható. Ahhoz hogy az eredetiség vizsgálatot elindítsuk, át kell mennünk a hivatalos Eleaf oldalra

Az eredetiség vizsgálathoz kattints ide